Przepis na tort

0
27

Przepis na tort

Upieczenie tortu urodzinowego może dać wiele radości. Zanim zabierzemy się do pracy warto obmyślić najpierw jaki rodzaj tortu chcemy przygotować. W naszym przepisie stworzymy ciasto z jasnym biszkoptem i owocami w galaretce na górze. Do jego wykonania potrzebować będziemy jajek, mąki, cukru, dowolnych owoców i galaretki w wybranym smaku. Zaczniemy od biszkoptu. Jajka, mąkę i cukier miksujemy razem dokładnie do powstania jednolitej masy. Przekładamy do formy i wsadzamy do nagrzanego piekarnika na około 40 minut. Po wyłączeniu nie wyjmujemy od razu, ale zostawiamy ciasto w środku do ostygnięcia. W międzyczasie szykujemy galaretkę według opisu na opakowaniu. Kiedy galaretka zaczyna trochę tężeć, wyciągamy biszkopt z piekarnika. Układamy owoce na cieście, zalewamy galaretką i wsadzamy do schładzarki. Najlepiej poczekać całą noc, aby ciasto dobrze się utwardziło. Potem czas już tylko na wbicie świeczek i dmuchanie przez solenizanta. Po tych standardowych czynnościach można zasiąść do stołu i rozkoszować się smakiem.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna